Radiolinjen med journalistisk inriktning.

Radiolinjen - journalistisk inriktning under två år

Sök radiolinjen 2019-2020. 

Målet med utbildningen

är att ge en stadig grund att stå på som yrkesverksam journalist. Efter utbildningen kan du arbeta självständigt som reporter på en radio- eller tvredaktion.

Radiolinjen på Vara folkhögskola har ett gott rykte på radiostationerna i landet, och våra deltagare brukar få jobb efter avklarad utbildning.

Om utbildningen

Utbildningen är tvåårig. Första året ligger fokus på radio. Deltagarna gör ett stort antal radiosändningar i närradion och lär sig vara reporter, programledare, tekniker och producent. Första året ingår också fem veckors praktik på en radiostation.

Andra året lär du dig hantera en filmkamera och göra tv-reportage. Du gör ett större radio- eller tvprojekt och har ytterligare tio veckors praktik.

Behörighetskrav

För att söka till Radiolinjen måste du ha godkända betyg från gymnasiet (grundläggande behörighet för högskolestudier).

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Varje studerande på folkhögskolan betalar dock en serviceavgift, i den ingår bland annat förmiddagsfika, kopiering, försäkringar och vissa gemensamma studieresor. Avgiften är 85 kr/vecka och faktureras en gång per termin. Deltagarna på Radiolinjen betalar dessutom 2000 kronor /läsår i teknikavgift.

Ansökan & antagning

Du kan ansöka digitalt via denna hemsida. Du kan även skriva ut en ansökningsblankett från vår hemsida eller så ringer du till skolan på 0512-57970, så skickar vi en till dig.

Sista ansökningsdag till vårterminen 2019 är 10 december. Vi hanterar ansökningarna löpande så vänta inte med din ansökan.

Välkommen på besök!

Du är alltid välkommen på ett besök hos oss på Radiolinjen! Hör av dig till oss så kan vi bestämma en tid för besök.

För mer information kontakta oss på vara.folkhogskola@vgregion.se eller 0512-57970.

Gunnar Birgersson

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer

Henrik Dammberg

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer

Petra Dahlberg

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-12-20 11:43