Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs

Två kvinnor sitter vid ett bord. Dom skrattar.

På Allmän Kurs i Falköping kan du välja att läsa på grund- och/eller gymnasienivå. Stärk ditt självförtroende, utveckla din personlighet och bygg på din allmänbildning. På Allmän kurs har du möjlighet att göra allt detta samtidigt som du läser in gymnasiebehörighet och/eller kompletterar dina tidigare studier.

Allmän kurs består av människor med olika bakgrunder och förkunskaper. Detta ger möjlighet att få en ökad förståelse för dig själv och andra. Kursen är indelad i olika grupper där ni jobbar tematiskt största delen av tiden. På schemat finns också utrymme för ett eller ett par tillvalsämnen.

Alla studier utgår från förmågan att samarbeta vilket gör att du kommer att arbeta nära lärarna och tillsammans med dina kurskamrater. Detta skapar en trygg atmosfär där alla har möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Grundläggande behörighet och studieomdöme

Allmän kurs kan ge behörighet till högskola och yrkeshögskola. Intyg till grundläggande behörighet för högskola/yrkeshögskola och ett studieomdöme får den som fått behörighet i de gymnasiegemensamma ämnena och fullgjort tiden som motsvarar svenskt gymnasium. Hur länge du går på Allmän kurs beror på vad du har gjort tidigare. Det kan variera från ett till fyra år. Du gör en ny ansökan varje år.

Ansökan

Du måste minst fylla 18 år under året du påbörjar dina studier. Någon övre åldersgräns finns inte. Du behöver godkänt i SFI kurs D eller motsvarande kunskap i svenska. 

Nästa kursstart är den 9 januari 2023

Ansök här:

Allmän kurs Falköping

Utskrivningsbar ansökningsblankett finns här att ladda ner. Du kan även ringa skolan: 0512 – 579 70, så skickar vi en till dig. Alla ansökningar vi får in hanteras löpande. Söker du efter utsatt datum hamnar du automatiskt i reservgruppen. Därefter hanterar vi din ansökan i mån av tid och plats.

Antagningsprocessen

Vi som arbetar på Allmän kurs läser löpande igenom de ansökningar som kommer in och kallar sedan till intervju. Vårt urval bygger på att vi vill skapa en så väl fungerande grupp som möjligt, där varje deltagare ska kunna utvecklas och nå sina mål. Efter intervjuerna blir du antagen eller placerad i reservgrupp.

Kontakt

Folkhögskolan i Falköping
Odengatan 24C Falköping
Telefonnummer 073-5984586

Profilbild av Mikael Norén

Mikael Norén

Rektor biträdande
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-11-14 15:48