Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skolan

Tre studerande

Vår filosofi - DU kan!

Vara folkhögskola är en politiskt och religiöst oberoende vuxenskola med Västra Götalandsregionen som huvudman. Vår pedagogik bygger på en människosyn där vi vet att ALLA har stora möjligheter till utveckling bara man får stöd och rätt hjälp. Att du blir sedd, tagen på allvar och får känna att du duger, är viktigt för oss på skolan.

Genom mötet med andra människor, vår trygga gemenskap och mycket skratt har vi sett att självförtroendet växer hos dem som har studerat hos oss. Med bra självförtroende och insikten att man faktiskt kan, så lyckas man med det mesta. "Det bästa jag har gjort" eller "de bästa åren av mitt liv" har vi hört av många före detta studerande. Känner du att du har kommit till en punkt där du måste läsa för att komma vidare, för att bryta arbetslöshet, för att avancera på jobbet eller inte minst för din egen utvecklings skull, så kan Vara folkhögskola bli din nya start i livet.

Verksamhet

Vara folkhögskola är en politiskt och religiöst oberoende vuxenskola. Styrelsen presenteras på regionens webbplats under rubriken folkhögskolor och mer om hur skolan organiseras kan du läsa under fliken Organisation. På skolan bedrivs bl a långkursverksamhet, för närvarande på följande kurser och linjer:

Vid filialen i Mariestad bedrivs:

Allmän kurs, 1-3 år

Allmän kurs inriktning Vård och omsorg

Studiemotiverande Folkhögskolekurs

Etableringskurs

Svenska från dag ett

Folkhögskolan är en fri skolform. Det innebär att vi lägger upp studierna så som lärare och studerande tillsammans tycker är bäst. De studerande har också möjlighet att vara med och besluta om skolans angelägenheter genom t ex kursråd. Studerandekåren arbetar med studerandefackliga frågor och trivselfrågor för studeranden.

Vid sidan av långkursverksamheten anordnar skolan ett stort antal korta kurser i samverkan med studieförbund, idrottsorganisationer och andra organisationer. På skolan hålls ett stort antal sammanträden, konferenser, föreläsningar, studiecirklar mm. Vara folkhögskola har eget kök och internat.

På skolan finns ett elevförbund. Det är en sammanslutning av före detta studerande på Vara Folkhögskola.

Tillgänglighetsdatabasen

För dig som är funktionshindrad och vill veta mer om skolans tillgänglighet:

Tillgänglighetsdatabasen

Senast uppdaterad: 2018-02-26 11:13