Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekonomi

All undervisning på folkhögskolan är kostnadsfri men det finns andra saker som kostar pengar det gäller att planera sin ekonomi. Man kan få studiemedel från CSN, ta reda på vad som gäller för just dig.

Serviceavgiften


Serviceavgiften är obligatorisk för alla deltagare som studerar på folkhögskolan

I serviceavgiften ingår: förmiddagsfika varje skoldag, några festliga måltider under kurstiden, wifi, tillgång till Office 365, olycksfallsförsäkring, visst studiematerial samt tillgång till bibliotek, idrottshall m.m.

Avgiften är 1700 kronor per termin.

För deltagare på Allmän kurs  tillkommer en avgift på 600 kr/läsår. På Allmän kurs täcker den ett antal studieresor som görs under utbildningen.

Litteratur


Bekostas av dig som studerande. Hur mycket det kostar beror på vilken utbildning du går på och kan variera något från år till år.

Resor


Brukar göras på flera av utbildningarna under våren och dessa bekostas av dig som studerande. Ett antal kortare resor till olika studiebesök får du också vara beredd att betala.

Lån och bidrag


Du kan söka lån och bidrag från CSN. Det finns vissa begränsningar för hur länge du kan få studiemedel och för vad du som studerande ska hinna uppnå för resultat under din studietid. Kontakta CSN eller läs på www.csn.se för att få reda på vad som gäller för just dig. Du kan också få hjälp av oss på skolan med att fylla i ansökan och få svar på dina frågor.

Alla folkhögskolor är olika
Bestämmelser för ansökningar, antagningar, utdelande av behörigheter och intyg samt mycket annat kan se olika ut från skola till skola. På vår hemsida, kan du till stor del hitta information om vad som gäller för oss på Vara folkhögskola.

Studeranderättsliga rådet
FSR, folkhögskolornas studeranderätsliga råd har bildats för att ingen deltagare ska riskera att känna sig felbehandlad. Vara folkhögskola är ansluten till det studeranderättsliga rådet.

Folkhögskola.nu
På folkhögskolornas gemensamma informationstjänst kan du läsa mer om det Studeranderättsliga rådet och mycket annat som kan vara intressant för dig som blivande folkhögskolestuderande att veta. www.folkhogskola.nu

Senast uppdaterad: 2018-02-26 13:56