Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kurser

En kort presentation om våra långa utbildningar.

Varje år anordnar vi ett stort antal kortkurser och samverkanskurser (totalt med cirka 15 000 kursdeltagare).

Allmän kurs
Allmän kurs är bra för dig som av olika skäl vill och behöver komplettera dina studier på grundskole- och gymnasienivå. Kursen är främst till för att du ska skaffa nya kunskaper och utvecklas som människa men kan också ge dig behörighet till högskolestudier.

På Allmän kurs utgår vi från de erfarenheter som du som studerande har med dig från arbete, studier, fritid – och själva livet.
Klicka här för att läsa mer om Allmän kurs

Växa vidare
Kursen vänder sig till dig som gått nationella program på gymnasiesärskolan eller introduktionsprogramet (IM) på gymnasieskolan. Vårt viktigaste mål med utbildningen är att du ska växa som människa..

Klicka här för att läsa mer om Växa vidare

Yrkesutbildningar

Fritidsledarutbildning
- För dig som vill arbeta med människor!
Fritidsledarutbildningen är en tvåårig utbildning som ger kunskap och kompetens för dig som vill arbeta med människor och ledarskap!
Klicka här för att läsa mer om Fritidsledarutbildningen

Radiojournalistutbildning
- För dig som vill jobba som journalist!
Radiojournalistutbildningen är en ettårig utbildning i radiojournalistik och i videojournalistik.Tyngdpunkten ligger på radioproduktion och teorin omsätts omedelbart i praktik i de radiosändningar som vi gör i Varas närradio.
Klicka här för att läsa mer om Radiojournalistutbildningen

Uppdragsutbildningar

Framsteget
Målet med utbildningen är att du som är helt eller delvis arbetslös ska få chans att prova på att studera i folkhögskolemiljö, upptäcka ett nytt sätt att studera och bli stimulerad till fortsatta studier.
Klicka här för att läsa mer om Framsteget


Senast uppdaterad: 2021-12-09 09:38