Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Prova på kurs

Kursen är till för dig som gått nationella program på gymnasiesärskolan eller introduktionsprogramet (IM) på gymnasieskolan och vill gå läsårsutbildningen Växa vidare. Tanken är att du ska få prova på hur det är att gå på skolan. Därför liknar kursen en vanlig skolvecka.

Prova-på-kursen

För att gå på Växa vidare måste man först gå en Prova-på-kurs. Där får du under en skolvecka träffa andra som har sökt till Prova-på-kursen, samt de pedagoger som arbetar på Växa vidare. Du får då en bra bild om hur det är att läsa på folkhögskola. Efter Prova-på-kursen bestämmer du dig för om du vill söka till Växa vidare.

Prova på kurser arrangeras 20-21 April eller 27-28 April. Kursen är med en övernattning. Till vilken av kursdagarna deltagaren fördelas av kursledningen.

Kursen kommer bedrivas en hel del utomhus och anpassningar kommer att göras på internatet så vi håller distans till varandra.

 

 

Boende

Vi vill att du bor på skolan under kursen för att få ut så mycket som möjligt. På Prova-på-kursen har vi personal hela dygnet.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen ska du veta om den långa kursen Växa vidare passar för dig. Du ska också veta hur du söker till Växa Vidare. Du har lärt känna skolans personal och lokaler och kanske några av dina blivande klasskamrater. Eftersom kursen är som en vanlig skolvecka har du också fått lite nya kunskaper.

Kostnader och finansiering

Kostnaden för kost och logi för deltagare mellan 18-64 år bör täckas av SPSM (Special-pedagogiska Skolmyndigheten). Skolan gör en kollektiv ansökan.

Ansökan

För att ansöka till Prova-på-kursen måste du fylla i en ansökan. Länk till ansökan finns nedan att skriva ut eller ring 0512-57970 så skickar vi den till dig.  Prova-på-kursen är vid två tillfällen 20-21 April eller 27-28 April 2021. 

Du skickar din ansökan till, Vara folkhögskola, Box 163, 534 23 VARA, senast den 6 April. 

Skriv ut anmälningsblankett till Prova på kurs här.

Upplysningar

Ansökningsblanketter till läsårsutbildningen ” Växa vidare” och mer information finns under ansökan i menyn till vänster. Du kan också ringa 0512-579 70 för mer information.

Kontakt

Du är naturligtvis välkommen att besöka oss och titta närmare på skolan. Närmare upplysningar kan lämnas av Madeleine Beutler tel 0730-596050.

Madeleine Beutler

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-03-12 15:36