Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Elevförbundet

Är det inte dags att ha det lite festligt?

För att värna om och uppmärksamma värdet av vår skola så skulle det vara kul att kunna få till en gemensam fest för alla som studerar eller har studerat på Vara folkhögskola!  Vi är så många som säger att dessa år på Vara folkhögskola ”hade ett stort värde för mig!” På festen har vi möjlighet att dela minnen, upplevelser från vår skoltid och bara umgås!

Hur:

Därför skulle vi i Elevförbundet och Vara folkhögskola bjuda upp till fest fredagen den 3/6  kl 18 -ca. 0 00 på Almesåsens festplats i Ryda.

Nu startar arbete med att möjliggöra detta. Det kommer att på gå ett arbete att utarbeta ett roligt program men det är tänkt att gå i ”Folkparksanda”. Då tänker vi oss dansbana med liveband, chokladhjul, pilkastning och enklare förtäring att köpa, musikquiz och mycket mer. Kanske finns det någon av er som vill medverka under kvällen på något sätt?

Ingå i arbetsgrupp: Tycker du att detta skulle vara kul att vara med i arbetsgruppen med att anordna denna fest tveka inte utan anmäl ditt intresse så blir du kontaktad och kallad på ett inledande möte!

Anmälan: Vi utgår från att det finns intresse för en sådan här dag så anmäl dig gärna redan nu om tänkt komma!

Kostnad: För dig som är medlem i Elevförbundet kostar det 100 kr och för dig som ej är medlem kostar det 200 kr.

Skicka din anmälan senast 29/4 på e-post till Maria.j.olsson@vgregion.se   

                         Frågor angående festen ring Mia på mobil 0703-499212

Vill du bli medlem i Elevförbundet så swischar du 100 kr på detta nummer:  1232467413                 Uppge då namn och adress.

Har du några frågor kring Elevförbundet kontakta Ordf. Björn Enström Mobil 070-344 35 56

 

Med förhoppning om att en trevlig folkhögskolefest kan bli möjlig!

Vara folkhögskola 2022-01-24

Elevförbundet

Mia Olsson

Vad är ett elevförbund?

Elevförbundet bildades den 28 februari 1916 och har till ändamål att bl.a. att upprätthålla kontakten mellan tidigare elever och främja skolans verksamhet.

Som medlem får du behålla kontakten med kamraterna och skolan även efter folkhögskoletiden. Medlemsavgiften är för ständig medlem 100 kronor.

Elevförbundets verksamhet

Årsskrift

Elevförbundet ger varje år ut Årsskrift för Vara folkhögskola, en årsskrift som har levererats till medlemmar sedan 1918. I den medverkar tidigare och nuvarande elever och personal.

Elevförbundsfest

Medlemmar bjuds in till Elevförbundsfest på skolan den tredje lördagen i mars, en tradition sedan1925. Vi träffas i trevlig samvaro och har en gemensam middag, innan de olika årsgrupperna samlas för att återuppleva gamla minnen. Innan årsmötet är det någon form av underhållning. Dagen avslutas med kaffe och smörgås.

Stipendier

Elevförbundet delar ut stipendier till elever och bidrag till elevers studieresor.

Forngård och museum

I skolans trädgård finns det en forngård och ett museum som elevförbundet äger. Forngården består av ett tingshus från 1600-talet, den s.k. Naumstugan. En framkammarstuga från 1700-talet, Örslösastugan, inredd med möbler och föremål från den tiden. En mesulalagård från 1860-talet. En väderbenstamp från 1870-talet, en unik byggnad som 2016 genomgick en omfattande renovering. Ett nybyggt museum med många föremål från äldre lantbruk och lanthushåll, och som invigdes i samband med skolan 100-årsjubileum den 6 november 2015.

Vara folkhögskolas elevförbunds styrelse 2021

Björn Enström, Nossebro
Ordförande

Mats Widell, Vara
Vice ordförande

Roland Melin, Nossebro
Kassör 

Bo Folkesson, Vara
Sekreterare

Mia Olsson, Vara
Ledamot

Anna-Vera Johannesson, Vara
Suppleant

Olle Eriksson, Vara

Suppleant

Göran Fransson, Vara

Suppleant

 Vill du bli medlem eller har några frågor kontakta Björn Enström Mobil 070-344 35 56


Senast uppdaterad: 2022-02-09 10:50