Kurser Vara

Alla kurser i Vara

 • Allmän kurs

  På Allmän Kurs kan du välja att läsa på grund- och/eller gymnasienivå. Det finns också en möjlighet att läsa "Allmän kurs svenska", en kurs för dig som vill förbättra dina kunskaper i svenska samtidigt som du läser grundläggande skolämnen på svenska i lugn takt. Stärk ditt självförtroende, utveckla din personlighet och bygg på din allmänbildning. På Allmän kurs har du möjlighet att göra allt detta samtidigt som du läser in gymnasiebehörighet och/eller kompletterar dina tidigare studier.

 • Allmän kurs - Hälsa, rörelse och utveckling

  På Allmän Kurs kan du välja att läsa på grund- och/eller gymnasienivå. Stärk ditt självförtroende, utveckla din personlighet och bygg på din allmänbildning. Du kan välja att gå Allmän kurs med profilen Hälsa, rörelse, utveckling. Förutom grundläggande behörighetsämnen fokuserar vi på det mänskliga beteendet och hur vi kan uppnå fysisk och mental hälsa. På Allmän kurs har du möjlighet att göra allt detta samtidigt som du läser in gymnasiebehörighet och/eller kompletterar dina tidigare studier.

 • Vara folkhögskola
  Fritidsledarutbildningen

  Utbildningen vänder sig till dig som vill skapa förutsättningar för människor att hitta en meningsfull fritid. Tonvikten läggs på barn och ungdomar. I ditt arbete som fritidsledare är du själv ditt främsta arbetsredskap där stor vikt läggs vid självkännedom och relationsbyggande. Du ska vilja utvecklas både professionellt och personligt. Fritidsledarutbildningens bredd ger möjligheter till arbete inom flera olika verksamheter så som skolan, öppen verksamhet som tex fritidsgård, och sociala mötesplatser.

 • Radiojournalist – yrkesutbildning

  Vill du jobba med nyheter, liverapportering eller som programledare i radio? Vi är en praktiskt inriktad journalistutbildning med fokus på public service och vi tror att du bäst lär dig hantverket genom att göra jobbet. Därför sänder vi mycket under utbildningen – när du går på praktik har du nästan 100 timmars direktsänd radio med dig i bagaget! Ansökan för höstterminen 2024 är nu öppen.

 • 1 lärare står emellan 2 deltagare vid ett bord.
  Socialpedagogutbildning

  Vi erbjuder en utbildning för dig som vill arbeta med socialt förändringsarbete och tror på människans inre kraft att utvecklas.  Utbildningen vänder sig till dig som har en humanistisk människosyn och vill utvecklas både professionellt och personligt.  I ditt arbete som socialpedagog är du själv ditt främsta arbetsredskap där stor vikt läggs vid självkännedom och relationsbyggande.  Som socialpedagog kan du arbeta inom flera olika verksamheter där man ger stöd i personliga och sociala frågor, exempelvis inom skola, HVB och SIS, kriminalvården, LSS eller psykiatrin.

 • Vara folkhögskola
  Växa vidare

  Kursen vänder sig till dig som gått nationella program i anpassad gymnasieskola eller introduktionsprogrammet (IM) på gymnasieskolan. Vårt viktigaste mål med utbildningen är att du ska växa som människa. Du som har förutsättningar för detta kan eventuellt även läsa in någon grundskole- eller gymnasiebehörighet under kursen.