Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kurser Vara

Alla kurser i Vara

  • Vill du jobba med nyheter eller som programledare i radio? Vill du göra en podcast? Då ska du läsa till radiojournalist, en praktiskt inriktad journalistutbildning med fokus på radio.

  • Vara folkhögskola

    Kursen vänder sig till dig som gått nationella program på gymnasiesärskolan eller introduktionsprogrammet (IM) på gymnasieskolan. Vårt viktigaste mål med utbildningen är att du ska växa som människa. Du som har förutsättningar för detta kan eventuellt även läsa in någon grundskole- eller gymnasiebehörighet under kursen.

  • Vara folkhögskola

    Fritidsledarutbildningen är en tvåårig socialpedagogisk yrkesutbildning med inriktning på funktionsnedsättning, socialt arbete och hälsa.

  • På Allmän Kurs kan du välja att läsa på grund- och/eller gymnasienivå. Det finns också en möjlighet att läsa "Allmän kurs svenska", en kurs för dig som vill förbättra dina kunskaper i svenska samtidigt som du läser grundläggande skolämnen på svenska i lugn takt. Stärk ditt självförtroende, utveckla din personlighet och bygg på din allmänbildning. På Allmän kurs har du möjlighet att göra allt detta samtidigt som du läser in gymnasiebehörighet och/eller kompletterar dina tidigare studier.

  • På Allmän Kurs kan du välja att läsa på grund- och/eller gymnasienivå. Stärk ditt självförtroende, utveckla din personlighet och bygg på din allmänbildning. Du kan välja att gå Allmän kurs med profilen Hälsa, rörelse, utveckling. Förutom grundläggande behörighetsämnen fokuserar vi på det mänskliga beteendet och hur vi kan uppnå fysisk och mental hälsa. På Allmän kurs har du möjlighet att göra allt detta samtidigt som du läser in gymnasiebehörighet och/eller kompletterar dina tidigare studier.


Senast uppdaterad: 2022-06-16 14:13