Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Prova på-kurs

Kursen är till för dig som gått nationella program på gymnasiesärskolan eller introduktionsprogramet (IM) på gymnasieskolan och vill gå läsårsutbildningen Växa vidare. Tanken är att du ska få prova på hur det är att gå på skolan. Därför liknar kursen en vanlig skolvecka.

Prova på-kursen

För att gå på Växa vidare måste man först gå en Prova på-kurs. Där får du under en skolvecka träffa andra som har sökt till Prova på-kursen, samt de pedagoger som arbetar på Växa vidare. Du får då en bra bild om hur det är att läsa på folkhögskola. Efter Prova på-kursen bestämmer du dig för om du vill söka till Växa vidare.

Kursen är med övernattning. Till vilken av kursdagarna deltagaren fördelas av kursledningen.

Kursen kommer bedrivas en hel del utomhus och anpassningar kommer att göras på internatet så vi håller distans till varandra.

Boende

Vi vill att du bor på skolan under kursen för att få ut så mycket som möjligt. På Prova på-kursen har vi personal hela dygnet.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen ska du veta om den långa kursen Växa vidare passar för dig. Du ska också veta hur du söker till Växa Vidare. Du har lärt känna skolans personal och lokaler och kanske några av dina blivande klasskamrater. Eftersom kursen är som en vanlig skolvecka har du också fått lite nya kunskaper.

Kostnader och finansiering

Kostnaden för kost och logi för deltagare bör täckas av SPSM (Special-pedagogiska Skolmyndigheten). Skolan gör en kollektiv ansökan.

Ansökan

För att ansöka till Prova på-kursen måste du fylla i en ansökan. Länk till ansökan finns nedan att skriva ut eller ring 0512-57970 så skickar vi den till dig. Prova på-kurserna är V. 13 samt V. 17. 

Nu är ansökan öppen för er som har gått prova på kursen. 

Ansök här:

Växa vidare ansökan

Du kan även skicka din ansökan till, Vara folkhögskola, Box 163, 534 23 VARA.

Skriv ut anmälningsblankett till Prova på-kurs här.

Upplysningar

Ansökningsblanketter till läsårsutbildningen ” Växa vidare” och mer information finns under ansökan i menyn till vänster. Du kan också ringa 0512-579 70 för mer information.

Kontakt

Du är naturligtvis välkommen att besöka oss och titta närmare på skolan. Närmare upplysningar kan lämnas av Madeleine Beutler tel 0730-596050.

Madeleine Beutler

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-04-04 15:13